Varifrån kommer den Flamencomusik som spelas i Sverige

Den Flamencomusik som spelas i Sverige kommer i huvudsak från Spanien där den också har sina rötter. Detta har lett till att många har fått uppfattningen att Spanien är ett land som kretsar kring fest, vin och tjurfäktning. Nu är det väl kanske inte så att de skulle sätta en Flamencogitarr i handen på varje trafikpolis om de fick chansen, utan det handlar naturligtvis bara om ett land där detta är något riktigt festligt intresse som får i stoPaco_de_Lucía_4rt sätt alla att trivas när det är dags för festivaler och andra tillställningar. Egentligen är det ett land där det råder mycket ordning och reda och en del tycker till och med att det är för stramt.

Den bild som speglas i Sverige av Flamenco är oftast av en exotisk art och innan du har besökt Spanien kanske du aldrig lär dig riktigt vad denna musik egentligen står för och vad den är för alla de som växt upp med den. Hur som helst är Flamenco och den musik och dans som detta utgör något som förknippas mycket med romer och zigenare. Här handlar det om ett ord och ett begrepp som direkt översatt till spanska då heter gitano och då är något i Flamenco som förknippas med stolthet och styrka. Just detta kommer från en gammal tro på att zigenare, gitano, egentligen kom från Egypten vilket in är sant.

Hur som helst kommer den musik och de danser samt den intressanta Flamencogitarren som många har svårt att lära sig fullt ut som spelas i Sverige från Spanien. Om du därför vill ha de äkta tonerna och verkligen har ett genuint intresse för denna musik och dans, kommer du bäst att lära dig och uppskatta Flamencon i Spanien. En resa hit kan vara ett mecka för dig som har förälskat dig i Flamenco.