Varför ska du lära dig svensk Flamenco?

När nu Flamencomusiken härstammar från Spanien, kommer du kanske genast att fråga dig varför du ska lära dig svensk Flamenco. Ja, frågan är kanske befogad. Det hela spelar naturligtvis in på hur mycket du känner till om denna typ av musik och vad den innebär för just dig. Nu är det så att den svenska Flamencomusiken ligger mycket nära den spanska och egentligen finns det då inget som kommer att utgöra någon skillnad för dig som vill lära dig Flamencomusik i Sverige. Är du dock den som verkligen vill lära dig denflamenco_1657420cna musik fullt ut och på det absolut riktiga sättet kommer det bara att finnas Spanien för dig.

Nu är kanske detta heller inte helt sant. Idag är Flamencomusiken så pass utbredd i Sverige att det finns de som faktiskt flyttat hit som spanjorer och kommit av just den anledningen att lära ut denna musik. Av den anledningen kommer du som gillar och är intresserad av att lära dig Flamenco att kunna få en lika bra undervisning här i Sverige som i Flamencons hemland. Naturligtvis är det frågan om vilken del av Flamencon du vill lära dig. Här finns det då tre stora olika delar av Flamencon du kan lära dig.

Det första som naturligtvis heller inte kommer att behöva någon undervisning för är helt enkelt att lära sig älska musiken. Här finns det många som gör detta och faller pladask för dess toner, känsla och förföriska drag. Efter det handlar det om du vill lära dig att spela Flamenco eller om du vill lära dig att dansa. Oavsett vad du väljer av detta finns det idag många bra skolor för detta i olika svenska städer. Där kommer du garanterat att få lära dig allt från hur du utövar detta samtidigt som du får historien och känslan av denna musik och dans helt gratis.