Välj rätt gitarr för dina Flamenco gitarrlektioner

Det är viktigt att du väljer rätt gitarr när du har för avsikt att spel eller lära dig spela Flamencogitarr. Detta är då inte vilken gitarr som helst. Här handlar det inte om vilken vanlig akustisk gitarr som helst. Detta är förvisso något som varje person som har en butik som säljer detta kan råda dig till, så att du alltid får rätt redskap till rätt musikstil. Nu är det kanske så att det är en fördel om du själv känner till skillnaderna, då det är du som ska spela muguitar-headstocksiken och vara den vid rodret. Då är det en del viktiga skillnader du måste känna till.

För det första är Flamenco en musikstil som inte bara använder gitarren som ett stränginstrument. Här kommer det att behövas en speciellt utrustad gitarr som verkligen klarar av dessa moment utan att gå sönder eller få massor av repor. Detta beror på att du i Flamenco även använder gitarrens kropp som ett slaginstrument. I det fallet ser du snabbt den mest utseendemässiga skillnaden på en Flamencogitarr och en vanlig akustisk gitarr. Här har Flamencogitarren dubbla plektrumskydd, vilket ger den förmågan att inte skadas då den även ofta används som ett slaginstrument.

När du sedan kikar närmare på en Flamencogitarr och förstår musiken, så kommer den oftast att vara tillverkad av ett material som tillåter snabba toner och ger en bättre akustisk upplevelse vid spelande av Flamencomusik. När du är i musikaffären kommer du således att få lära dig de första stegen i vad det innebär att spela Flamencogitarr och vad som verkligen blir bäst val för denna musik. Är det så att du inte finner en kunnig försäljare som kan råda dig, kan du alltid söka på nätet efter bilder på olika Flamencogitarrer för att själv få reda på allt du behöver veta för att göra ett bra köp.