Så blir du en mästare på Flamencodans

Beroende på om du är skapad som en orytmisk klump eller om du har lätt för att flyta fram på ett dansgolv, kommer du att få det olika svårt att lära dig Flamencodans. Naturligtvis är detta en dans som alla kan lära sig om de inte ger sig, men för en del kan det ta längre eller kortare tid. På detta sätt är det förvisso med alla saker som vi ska lära oss i samhället. En del klarar det galant, medan andra får kämpa riktigt hårt för att det ska fungera för d681px-Flamenco_moves_and_dancers'_traditional_costumes,_Spain-3em. Hur svårt tror du att du kommer att ha?

Kommer det då att finnas några speciella råd som går att ge när det handlar om att någon ska lära sig Flamencodans? Ja, naturligtvis kommer dessa som handla om att vara att du ska lyssna på din danslärare. Om du nu gör detta och absolut inte på något sätt kan lära dig detta – hur ska du då göra för att uppnå din dröm att bli en kunnig och skicklig Flamencodansare? Ja, svaret är inte alls lätt och kanske är det så att det finns de som aldrig kommer att kunna lära sig, medan det finns andra som säger att ingenting är omöjligt bara du verkligen vill.

Om du har stora problem med just den rytm som är mycket speciell i Flamencodansen, kan du alltid försöka röra dig till den på ett rytmiskt sätt i hemmet varje dag. På så sätt kan du hjälpa dig själv att förstå denna och kunna applicera den i dina tekniker på dansgolvet tillsammans med din danslärare. Något annat som du måste förstå för att verkligen lära dig Flamencodans är vad detta egentligen betyder och står för vad gäller känsla, rytm och romantik. Förstår du inte det kommer du aldrig att lära dig denna härliga och festliga dans.