Flamencomusiken har ett starkt fotfäste i Sverige

För att du ska få ett grepp om vad det är som gör Flamencomusik så populärt i Sverige, så måste du förstå att denna kultur och stil har fått ett så starkt fotfäste i Sverige och övriga världen att den har en chans att ta över mycket av det vi ser som musik. Anledningen till att detta starka fotfäste finns är att det finns en hel historia bakom denna musikstil. Nu är det väl kanske så att det i sanningens namn finns detta i alla olika musikstilar som blommar uppBallet-Nacional-de-Espana-007 till stor popularitet för att sedan ligga i dvala under många år.

Idag har det dock blivit Flamencons tur att vara herre på täppan av populär musik i Sverige. Detta kan du se från norr till söder i vårt land, där det anordnas många olika uppträdanden av svenska artister som intresserat sig för denna musik. Här är det heller inte bara musiken som fått ett starkt fotfäste, utan även den rytmiska dans som denna musik tar med sig vart den än far i världen. Att vara den som gillar Flamenco och den musik och dans som detta innebär är något av det hetaste du kan vara som person i Sverige idag.

Hur som helst är det inte bara i Sverige som flamencon har spridit sig och fått stor popularitet. I Sverige finns den årliga festivalen Nordic Flamenco Festival, men i övriga Europa ser vi även denna kultur, musik och dans spridas och visa sig i uppträdanden, konserter och festivaler i olika hörn. På så sätt kommer förmodligen Flamencon att växa till sig under en lång tid, då vi bara sett början av det som är på väg att ta över musikscenen i Europa och Sverige. Frågan är bara om det kommer att lyckas fullt ut, eller hamna i dvala redan innan målgång.