Flamencogitarr – Hur du spelar, dansar och förför

När du är den som vill lära dig att spela Flamencogitarr kommer du att ha en ganska lång resa framför dig. Det hela kommer naturligtvis att ha och göra med om du är den som tidigare har spelat gitarr, om du har fått lära dig eller om du är helt novis och nybörjare på gitarr. Kanske är det inte det bästa när det gäller just att lära sig Flamencogitarr om du inte kan spela något alls på detta instrument. Paco-Pena_flamenco_guitaristHär kommer det att vara svårt nog även för de som har lång erfarenhet av gitarrens värld.

Nu är det väl kanske inte heller bara dina gitarrkunskaper som kommer att spela in på hur bra du kommer att bli på att spela Flamencogitarr. Här kommer du att behöva förstå det sätt som musiken verkligen talar till själen och sättet som de människor som grundade denna musik levde på. Först när du lärt dig detta kommer du att kunna bli den som verkligen kan förföra en publik med hjälp av denna musikstil. För det första måste du lära dig att spela, sedan ska du kunna dansa och på det tredje planet ska du ha den känsla och tilltro till musiken som gör att du får rytmen i blodet.

Detta är något som tidigare när denna musikstil inte var så populär och känd som den är idag, var något som många trodde inte alls var möjligt för de som inte var födda med denna musik. Detta har dock numera visat sig vara helt möjligt och idag har vi i Sverige massor av högklassiska dansare och musiker som verkligen kan föra fram ett budskap av musiken på Flamencogitarr. Kanske tar det ett tag att lära sig, men det finns en möjlighet för alla att kunna hantera detta instrument och denna dansstil på ett bra sätt.