Flamencofestivaler med musik, sång och dans

När det gäller Flamenco i Sverige har detta blivit mycket populärt och idag finns det massor av människor som vill lära sig både att dansa och att spela den magiska Flamencogitarren. Här har det av den anledningen skapats många kurser inom både dans och skolar som lär ut att spela Flamencogitarr på det rätta klassiska sättet. Här har det till och med skapats en svensk förening f2377ör alla som verkligen gillar Flamenco och den kultur som detta står för. Denna förening heter Sacai och är den som står för den stora svenska Flamencofestivalen som går av stapeln varje år.

Denna festival går under namnet Nordic Flamenco festival och är något som kan upplevas och ses på Stallet i vår huvudstad Stockholm. Denna tillställning är uppdelad på ett antal dagar och har faktiskt haft massor av besökare under den korta tid som denna festival har varit verksam. Bara detta talar för att det svenska intresset för denna kultur, dans och musik ökar i takt med den övriga världens popularitet gällande just Flamenco. Är du intresserad av detta kan du uppleva detta som ett återkommande inslag i Stockholm kulturliv varje år. Det är helt enkelt fantastiskt att det skapas nya saker hela tiden för alla som vill uppleva kultur och olika typer av musik.

När du sedan blickar ut mot övriga Europa och världen har även Flamencon satt sina spår där och fått ett starkt fotfäste. Här kommer du att finna att det finns massor av olika festivaler varje år som du med intresset för denna musik och kultur kan uppleva på nära håll. Vill du ha det bästa av denna värld kommer du naturligtvis att få ta dig till Spanien, där du alltid kommer att få den bästa behållningen av alla de små och stora festivaler som går av stapeln i detta land som är Flamencons fotfäste i världen.