Är tiden inne för Flamenco att dominera musikvärlden?

Olika stilar inom olika områden går hela tiden upp och ned i popularitet. Här kan det handla om att det ena gången ska vara actionspel på datorn, medan det en tid för länge sedan var Super Mario Bros som gällde för hela slanten. På det sättet är det inom musikens och dansens värld också. Här har det funnit många olika skiftningar från punk, synth och hårdrock till disco, trance och flamenco-1046485_960_720dance. På det som anses som det högre planet av kulturell nivå och lite finare har det varit klassisk musik, jazz och liknande som regerat.

Frågan är nu när Flamencomusiken nått en så stor popularitet, om detta kommer att bli det nya som tar över den svenska tronen över den mest populära musiken. Kanske kommer vi att få svårt att tro det. Nog skulle detta vara möjligt när du ser till det högre planet av kulturell närvaro, men det kommer förmodligen att vara omöjligt att få merparten av alla tonåringar att gå över till att lyssna på och dansa till flamencomusik. Här tror vi verkligen att gränsen är nådd för länge sedan, men att Flamencomusik är enormt populär är det definitivt inget snack om.

Här kommer det under en lång tid att vara det som blir mer och mer populärt för alla de som verkligen uppskattar att lyssna på musik från olika kulturer och inte sätter så mycket moder och trend i det hela. Visst är det väl så att om något blir populärt så går det också mode och trend i det. När det handlar om Flamencomusik är det dock rytmerna och känslan som står för allt du får när du verkligen förstår dig på denna typ av musik. Kanske kommer tiden då vi får se olika svenska Flamencoartister på våra topplistor. Vem vet? Den som väntar får se.